Verzekeringen Ronny Beyens

Alle verzekeringen - Onafhankelijk verzekeringsmakelaar

Image not available

AG Insurance Pensioensparen: de voordeligste spaarformule voor jong en oud.

Sterke punten van dit product

 •  Sparen voor uw pensioen levert u een aantrekkelijk rendement op dat nog kan oplopen door jaarlijkse winstdelingen.
 •  Een spaarplan op maat voor uw pensioen. U spaart het maximumbedrag of minder als dat u beter uitkomt. U kiest zelf wanneer en hoe.
 •  100 % veilig Pensioensparen kan zonder risico. Met een vaste rentevoet. U belegt niet rechtstreeks op de beurs.
 •  Ook een bescherming van uw dierbaren U kiest – binnen de fiscale grenzen - wie het opgebouwde kapitaal ontvangt als u overlijdt.

Waarom is pensioensparen iets voor mij?

Het gemiddelde pensioen in België bedraagt 1119 euro. Een extraatje boven op uw wettelijk pensioen is dus meer dan welkom. Omdat u ook tijdens uw pensioen volop van het leven wilt genieten.

Pensioensparen van AG Insurance helpt u daarbij, 100 % veilig, met een aantrekkelijk rendement en met belastingvoordeel:

 • De rentevoet van elke storting is gegarandeerd tijdens de hele looptijd. U komt nooit voor verrassingen te staan. Meer zelfs: door jaarlijkse winstdelingen kan dit rendement nog flink oplopen. U belegt niet rechtstreeks op de beurs.
 • Het fiscaal voordeel van pensioensparen geeft uw spaarinspanningen vleugels.
 • Start zo snel mogelijk met pensioensparen. Als u ermee begint op 25 jaar, dan zult u op uw 65ste 30 % meer kapitaal terugvinden dan iemand die pas op zijn 30ste begint te sparen.

Wat brengt pensioensparen op voor mij?

Sparen voor uw pensioen via een verzekering levert u een mooi, vast rendement én fiscaal voordeel op.

 • Elk bedrag dat u spaart, wordt belegd tegen de rentevoet die van toepassing is op dat moment. Deze rentevoet blijft voor die storting gegarandeerd gedurende de hele looptijd. U kunt dus gerust zijn, wat er ook gebeurt. Voor toekomstige stortingen geldt de rentevoet die op het moment van storting van toepassing is.
 • Dit rendement valt nog een stuk hoger uit door eventuele jaarlijkse winstdelingen. Deze variëren jaar per jaar en hangen af van de resultaten van AG Insurance en van de economische situatie.
 • Pensioensparen levert fiscaal voordeel op. U recupereert 30 % van het gestorte bedrag via de belastingen.

Tip De fiscale aangifte van uw pensioensparen verloopt heel eenvoudig. AG Insurance stuurt u jaarlijks een fiscaal attest. U vermeldt het gestorte bedrag in rubriek 1361 of 2361 van uw belastingaangifte.

Wanneer ontvang ik het gespaarde bedrag?

U ontvangt uw pensioenkapitaal kort na uw 65ste verjaardag.

Zodat u zich kunt concentreren op het belangrijkste: voluit van uw pensioen genieten.

 • Op uw 60ste verjaardag houdt de verzekeringsmaatschappij een gunstige anticipatieve taks van 10 % in op het opgebouwde kapitaal (zie kader). De verworven winstdelingen zijn vrijgesteld van deze belasting.
 • Stortingen na uw 60ste leveren indirect een nog hoger rendement op: u geniet nog steeds 30 % fiscaal voordeel, maar er is geen belasting meer verschuldigd. Blijven sparen loont dus zeker de moeite.
 • Vermijd om uw pensioenkapitaal vóór uw 60ste op te vragen. Doet u dat toch, dan is er 33 % bedrijfsvoorheffing (+ gemeentebelasting) verschuldigd (*).

Op uw 60ste verjaardag – of op de 10de verjaardag van uw contract als u het onderschreven hebt na uw 55ste – wordt er een anticipatieve heffing (een eenmalige eindbelasting) geheven op het opgebouwde pensioenkapitaal.

Welke keuzes kan ik maken?

Pensioensparen van AG Insurance is flexibel:

 • U bepaalt zelf hoeveel u spaart. Kiest u voor maximaal belastingvoordeel, dan stort u het maximumbedrag van 950 euro per jaar. Minder sparen kan net zo goed (minimaal 30 euro per maand of 360 euro per jaar).
 • U spaart op uw eigen ritme: jaarlijks, halfjaarlijks, driemaandelijks of maandelijks.
 • U hebt even wat minder financiële ademruimte om te sparen voor uw pensioen? Geen probleem. U slaat gewoon een jaartje over en pikt nadien de draad weer op. Let er wel op dat u minstens vijf jaar stortingen doet.
 • U duidt zelf aan wie het opgebouwde bedrag ontvangt als u overlijdt vóór de einddatum. Al moet u daarbij wel rekening houden met een aantal fiscale vereisten. Wilt u een bijkomende bescherming van uw dierbaren tegen overlijden? Ook dat kan.

Sparen voor uw pensioen is sparen op lange termijn. Omdat er in een mensenleven heel wat kan wijzigen, kunt u alle gemaakte keuzes op elk moment herzien.


Download de algemene voorwaarden
Download de brochure
Download de Financiële infofiche


Heeft u vragen of wenst u meer informatie?


Contacteer ons Bel 057/44 63 15